YORKSHIRE DALES

Yorkshire Dales - et vandremekka

Yorkshire Dales National Park ligger i Nord-England. Landskapet består av bølgende åser, rosa lyngheier, irrgrønne jorder, kilometer på kilometer med steingjerder, og små pittoreske landsbyer. Dette er et svært populært rekreasjonsområde for engelskmenn, og det er stadig flere som flytter til området, eller kjøper seg feriebolig.

Siden dette er en nasjonalpark, er det svært strenge regler for bygging og restaurering, noe som gjør at et besøk her føles som en reise tilbake i historien.

Deler av Nasjonalparken eies av The National Trust, en organisasjon som jobber for bevaring av gamle historiske bygninger, vern av landskapsområder, videreføring av mattradisjoner, og bærekraftig produksjon av kortreist mat. 


Det er et stort nettverk av merkede langdistanse vandreruter, slik som The Pennine Way, The Dales Way og Harriot's Way. I tillegg er det svært godt tilrettelagt for både korte og lange dagsturer i hele området.

Landsbyen Grassington, best kjent for å være innspillingslokasjon for dyrlegekontoret i serien «All creatures great and small», er en av mange små tettsteder i nasjonalparken. I Hawes ligger det kjente Wenslydale Creamery, hvor man både kan se hvordan ost lages, og i tillegg få smake på alle de forskjellige typene ost.

Malham Cove og Bingham Rocks, med sine helt spesielle steinformasjoner, er to steder som definitivt må besøkes på en tur til Yorkshire Dales National Park.

Ta kontakt - vi kjenner "The Dales".

Vi samarbeider med Vilja Reiser om gruppeturer til Yorkshire Dales.