KENYA

Safari Masai Mara - Big five - Sol og strand

At Karen Blixen tapte sitt hjerte til Kenya er ikke vanskelig å forstå. Det vekslende landskapet rommer alt fra ørkenlignende sletter til frodig regnskog, og har et fantastisk dyreliv. I de mange nasjonalparkene gjøres det en kjempeinnsats for å beskytte det opprinnelige dyrelivet mot sivilisasjonen. Blant annet har det lykkes å redde nesehornet fra utryddelse.

Tsavo Nasjonalpark er delt inn i Tsavo East og Tsavo West. Begge parkene er store og landskapet er vilt. Tsavo East er mindre utviklet enn Tsavo West, men parken er mer tilgjengelig. I Tsavo kan du se store flokker med elefanter, flodhester og krokodiller.

Amboseli Nasjonalpark ligger helt sør i Kenya, på grensen til Tanzania. Parken er kjent for sine store elefantflokker som du kommer ganske nært i safaribilene. Sjansen for å treffe masaifolket og få en utrolig utsikt over Kilimanjaro er stor. Parken er hjemmet til over 50 dyrearter samt over 400 fuglearter.
Masai Mara har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara. I Masai Mara kan man se The Great Migration (den store vandringen), som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden. Flokker med mer enn en million gnuer og sebraer beveger seg inn i Masai Mara fra perioden juli/august. Mange andre dyr holder også til i dette området, og det er store muligheter for å se "The big five "; elefant, leopard, løve, bøffel og nesehorn. Masai Mara har et variert og mangfoldig dyreliv hele året.

Kenya har mer enn nasjonalparker å by på. Ved kysten mot øst vaier skyggefulle palmer på finkornete sandstrender.

Vi kjenner Kenya, og hjelper deg gjerne med drømmereisen. Kombiner safari i Masai Mara med storbyen Nairobi, og legg til noen dager med badeferie på vakre strender langs Mombasakysten.

Ta kontakt - vi kjenner Kenya

GEOGRAFI OG MILJØ

Landskapet i Kenya er svært variert. Landet deles i to av den enorme Riftdalen, som strekker seg langs hele Afrikas østkyst. Den vulkanske aktiviteten i dalen stoppet for flere tusen år siden, og dannet store innsjøer som Victoriasjøen og høye fjelltopper som Mount Kenya. Nordøst for Riftdalen er landskapet tørt og ugjestmildt. Fra den lavtliggende kysten i øst reiser landskapet seg til en fruktbar høyslette midt i landet, hvor mesteparten av befolkningen er bosatt. Sør for høysletten ligger langstrakte savanner. Her ligger kjente nasjonalparker som Masai Mara og Tsavo. Klimaet varierer med høyden over havet. Kysten er tropisk, med høye temperaturer året rundt. På høysletten er det mer temperert, med tydeligere skiller mellom årstidene. Nedbøren i landet er svært ujevnt fordelt, og kan variere mye fra år til år. Kenya har svært dårlig vannkvalitet, og store områder på landsbygda har ikke tilgang på rent vann i det hele tatt. Ulovlig hogst av den tropiske skogen vest i landet har ført til jorderosjon, som har lagt store områder øde.

HISTORIE 

Handelsmenn fra den arabiske halvøy slo seg ned langs kysten av Kenya på 700-tallet. På dette tidspunktet var det ingen større riker i innlandet, og mesteparten av landets befolkning bodde i små landsbyer og drev enkel jakt og jordbruk. Araberne ble værende helt til portugiserne kom på 1500-tallet og invaderte kystbyene. Innlandet ble fortsatt liggende urørt, mens byene langs kysten ble viktige sentre for slavehandel. På 1800-tallet erobret engelskmennene kysten, og begynte å trenge lenger inn i landet, hvor de etablerte handelsstasjoner og plantasjer. I perioden fra 1920 til 1963 var Kenya britisk koloni, og lokalbefolkningen ble sterkt undertrykket. Bare hvite kunne eie land, og de svarte manglet helt grunnleggende rettigheter. Utover på 1940-tallet oppsto en frigjøringsbevegelse som kjempet for likebehandling. I 1952 brøt det ut fullt opprør, og landet ble kastet ut i et politisk kaos som varte til slutten av 1950-tallet. Kenya ble selvstendig i 1963, og de første 15 årene ble landet styrt av den sosialistiske frigjøringslederen Jomo Kenyatta. I perioden fra 1978 til 2002 ble landet styrt av president Daniel arap Moi, som gjorde landet til en korrupt ettpartistat.