AZORENE

Atlanterhavets grønne oaser

Langt ute i Atlanterhavet ligger den lille vakre portugisiske øygruppen Azorene. Ni vulkanske øyer, med behagelige temperaturer, frodig natur og deilig badevann hele året.

Øyene ble oppdaget av portugisiske sjøfarere i 1427. Snart begynte folk å utvandre hit, og tok med seg husdyr, planter og vinstokker. Azorene ble etter hvert en viktig mellomstasjon etter oppdagelsen av Amerika.

Vi har besøkt øyene Sao Miguel, Faial, Pico, Flores og Terceira. Ganske like, men ved nærmere bekjentskap, også veldig forskjellige. Her der det blomster, vulkaner, varme kilder, termalbad, te-plantasjer og små koselige byer. Det er bare å la seg sjarmere! 

Turistene kommer for å oppleve den storslagne naturen, den fredelige atmosfæren, blomsterfloraen og den vakre arkitekturen.

Sao Miguel er Azorenes største øy med hovedstaden Ponta Delgada. Selv om byen ved første øyekast kan fortone seg som en litt søvnig havneby, er det svært livlig på kvelds- og nattetid.

 Øya Faial er en av de minste øyene, men kanskje den mest internasjonale. Byen Horta er flittig besøkt av sjøfarende havseilere på grunn av sin fine havn. Det er en gammel tradisjon at mannskapent på båtene som anløper her, på vei mellom Europa og Karibia, maler sine fargerike visittkort på bryggekanten.

Terceira er den tredje øya som i ble oppdaget.  Her ligger den hyggelige byen Angra do Heroismo, som i 1983 ble oppført på Unescos Verdensarvlist, på grunn av den strategiske betydningen byen hadde som stoppested mellom Europa, Afrika og Amerika.

Ta kontakt - vi kjenner øyene.


GEOGRAFI OG MILJØ HISTORIE