GUADELOUPE

En fransk drøm i Karibien

Fransk øy med karibisk mat og kultur

Guadeloupe - med form som en sommerfugl, har alltid vært en favoritt blant kunstnere og forfattere. Så vakkert og fredelig, et sted å hente overskudd og inspirasjon. Øya er også et yndet reisemål for barnefamilier. Det er svært mange franske turister på Guadeloupe, og det er en fordel med basiskunnskap i fransk, da det kun er noen få restauranter som har menyer på engelsk.

Det finnes masse feriehus og leiligheter på Guadeloupe, og de fleste leies ut til turister på ukesbasis. De flotte strendene er godt besøkt, men det er allikevel langt mellom solstolene og parasollene. De fleste franskmenn foretrekker å klare seg med et badehåndkle, og man må som regel bo på et hotell, dersom man foretrekker bekvemmeligheten med en solstol.

Ved 13-tiden hver dag ble stranden nesten folketom, men vi fant fort ut at de satte kursen rett mot nærmeste restaurant. Der viste de sultne soltilbedere en enorm apetitt på hummer, reker og konkylie. Først i 16-tiden kom de strømmende tilbake til stranden.

Vi leide bil på Guadeloupe, og kjørte rundt hele øya. Det er flotte veier, og godt skiltet. Bruk en dag på hver del av sommerfulgøya, så får du med deg det meste. Dersom du liker å bevege på deg, kan du gå på fine opparbeidede stier i nasjonalparken på Basse -Terre.

Da vi skulle levere bilen før avreise, fikk vi oss imidlertid en helt spesiell opplevelse. Bilen skal nemlig vaskes, både innvendig og utvendig, før den leveres tilbake! Ikke hørt om det før.... ikke vi heller!!

Guadeloupe er en del av Frankrike og dermed EU, så det er bare til å fylle lommeboken med euro før du reiser!

Vi har besøkt Guadeloupe, og kan virkelig anbefale denne flotte øya. Ta kontakt så hjelper vi deg med planlegging og bestilling av tur, og gir deg gode råd på veien.

Ta kontakt - vi skreddersyr tilbud i alle prisklasser.

Vi kjenner Maldivene, og hjelper deg gjerne med drømmereisen.

GEOGRAFI OG MILJØ

Guadeloupe er en øy i Antillane i det karibiske hav, og et fransk oversjøisk departement. Departementet omfatter også de mindre øyene La Désirade, Les Saintes og Marie-Galante.

Guadeloupe består av to øyer, Grand Terre og Basse Terre. Grand Terre er en ganske flat øy med masse strender og hoteller, mens Basse Terre består av vulkan og regnskog, og mange vakre viker og bukter med små nydelige strender. Hovedstaden på Guadeloupe heter Basse-Terre.

På den vulkanske øya Basse-Terre finner vi også Le Parc National De Guadeloupe. Nasjonalparken, som ble etablert i 1989, vedlikeholder et stort nettverk av stier gjennom den tropiske regnskogen.

Cul-de-Sac Marin, er et UNESCO biotop reservat, som er ledet av Nasjonalparken. Reservatet, som liger i våtmarksområdet mellom Basse-Terre og Grande-Terre, inkluderer korallrev og mangroveskog. Vannfulg som pelikaner og hegrer, holder til i dette området.

HISTORIE 

Christopher Columbus kom til øya som første europeer i 1493. Øya har hørt til Frankrike med korte avbrudd siden 1635.

Under den spanske arvefølgekrigen i 1703 ble Guadeloupe forsøkt erobret av engelske styrker ledet av Christopher Codrington. Guvernøren på Guadeloupe, Charles Auger, satte opp et kraftig forsvar og fikk forsterkinger fra Martinique. Etterhvert gikk engelskmennene tom for forsyninger og erobringsforsøket ble avsluttet. Fra 1813 til 1814 hørte øya til Sverige, som resultat av Napoleonskrigene, men siden 1815 har Frankrike styrt øya sammenhengende. Øya ble et oversjøisk departement i 1946.

På Guadeloupe har de dyrket store mengder sukkerrør i århundrer. Det er imidlertid en markant nedgang i denne produksjonen, til fordel for en stadig større andel av bananplantasjer. Turistindustrien er en av de mest betydelige inntektskilder for Guadeloupe i dag.